iamontheotherside

Melbourne

Publicerad 2016-07-31 14:23:40 i Allmänt,

Det här med tider har hittills inte varit på min och Hannas sida sen vi kom hit. I onsdags var vi ju tydligen en timma tidiga och i fredags stod det på schemat att vi skulle ha lektion mellan 14-17. När vi kom dit visade det sig dock att den inofficiella tiden istället var 13.00-14.30... En bra sak med det var att vi hann med ett tidigare tåg till Melbourne.

Det gjorde att vi hann möta upp Celine och Mihika, som vi träffade under pre-orientation trip, och äta middag tillsammans! De guidade oss till en restaurang inne i China Town. Personalen var dock väldigt stressade över att de skulle stänga strax, men vi fick vår mat, och den var väldigt god! Efter middagen tog vi en promenad genom stan och längs med kanalen. Melbourne är en väldigt fint stad även på kvällen. Det fanns mycket cool belysning och många ställen var öppna.

På lördagen åt vi pannkakor till frukost, då det serverades som frukost på det hostel vi bodde på. Gott tyckte vi! Efter frukosten var det dags att ta oss till en outlet som vi fått tips om. Så vi mötte upp Celine, som också var shoppingsugen, och gav oss iväg.

Outleten var megastor och hade alla möjliga slags affärer, från budgetkedjor till dyra märken. Det fanns sportaffärer, kläder, skor, choklad, ja allt möjligt! Just den här helgen var det förutom det vanliga outletpriset, dessutom rea! Så vi kom alla hem med varsitt par skor, och lite till. Det var utmattande att gå runt bland alla affärer och människor så när vi var färdiga med shoppandet gick vi hem och vilade upp oss inför kvällen.

På schemat stod nämligen utekväll! Vi började hos Celine som bodde mittemot southern cross (tågstationen), på 37e våningen!! Hon hade sååå fin utsikt över hela stan. Vi försökte titta ner från balkongen, men fick en del svindel, iaf jag! Några av de andra från pre-orientation tripen kom också dit, vilket var väldigt kul.

Efter ett tag bestämde vi oss för att gå till ett ställe som både hade en bar på takterassen, men även klubb längre ner i byggnaden. Takterassen var mysig, men hade nog varit ännu trevligare när det blir lite varmare och ljusare. När det började regna gick vi ner till klubben istället. Den var helt ok, men det var väldigt mörkt och inte direkt vår musikstil.

På söndagen (idag) var målet för dagen att ta oss till världens största H&M (iaf vad vi hört) samt zara! Efter att blandat ihop gatorna lite kom vi fram till den coola byggnaden som H&M låg i, jag tror det har varit en kyrka eller liknande innan. Därinne var det jättefint och jättestort.

Det blev en del shopping även denna dag. I väntan på att vårt tåg skulle gå satte vi oss på ett slags torg vid flinders station, då det var strålande sol. Så härligt med lite värme och D-vitamin tillslut! Vi kunde tom ta av oss jackorna.

Det var en väldigt rolig men intensiv helg i storstan. Nästa vecka är det tillbaka till vardagen som gäller med mycket plugg och förhoppningsvis även lite träning.

//Hannah

Kommentarer

Postat av: Birgitta

Publicerad 2016-08-02 23:15:27

Så kul att läsa er blogg. Roligt med alla fina bilder. Hoppas att ni verkligen kommer att trivas nu :)

Svar: Det gör vi redan :) men längtar efter värmen :)
brightsideca.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela