iamontheotherside

Nu kom djuren!

Publicerad 2016-07-29 16:09:16 i Allmänt,

Nu har vi varit i Bendigo ett tag och det börjar kännas mer som att vi är hemma här. Förra veckan var det orientationweek vilket innebar att vi gick två hela dagar och fick information som vi redan visste :) dock så var det gratis mat så det var värt det.
På tisdagen var det enbart de internationella studenterna vilket innebar 7st Jag och Hannah en till tjej från sverige, de två från england som vi träffade på trippen , en tjej från Usa och en kille som var från Nepal men han bor i Melbourne. Jag trodde absolut att det skulle vara fler.

På onsdagen var det introduktion för alla nya studenter så då trodde jag att nu kommer vi ju få träffa massa nytt folk, men icke sa nicke… det var kanske 20 nya allt som allt!!

Men men. den veckan hände det inte så mycket mer, tiden går så otroligt fort och det blir inte bättre av att solen går ner 17.30. Vi gick mest runt lite på stan för att kolla in staden och fixade saker som vi behövde till exempel grytor :P

På fredagen bestämde vi oss för att testa barerna i stan. den första vi gick till såg trevlig ut men var väldigt tom. den andra vi gick till var det lite mer folk men där var vi nära på att inte komma in för att vi inte hade pass eller australiensisk legetimation. Inte ens Juliet som har en amerikansk legitimation kom in. vakten sa dock att det gick bra för denna gången…

Veckan efter orientnation week kallas för Bruce week. det är då alla fester händer. Det startade redan på söndagen då det var dags för millenium party. självklart gick vi på det! Vi hade lite förfest hos Hannah där vi drack lite vin innan vi tog en taxi ner till universal en klubb på stan. På måndagen hade vi en lugn dag då vi återhämtade oss en del. Och på tisdagen var det dags igen denna gången var set scribble party! Detta var inte som vi trodde först någon form av Pictionary, utan alla skulle ha en vit tröja på som andra kunde måla på sen på klubben :)
Detta var en rolig kväll men jag är väldigt glad att ingen ritade mig i ansiktet. Det var många som nog behövde ha mycket smink på sig dagen efter :)

På onsdagen började vår första lektion. Kl 9 var vi på plats utanför salen, lite lagom trötta efter kvällen innan. Vi tyckte att det var lite tomt och när klockan var 5 över gick vi och frågade en i ett annat klassrum. Detta visade sig vara vår lärare som berättade för oss att lektionen inte började förrens 10. Så det var bara för oss att gå till kafeterian där det till vår stora lycka serverades gratis frukost. När lektionen väl började sedan tyckte vi båda att den verkade bra och intressant.

På eftermiddagen var det dags för lektion nummer två. Nu var det dags för branding och denna kursen verkade vara ganska intensiv med mycket läsning. Så det blev till att gå å köpa boken som kostade 870kr!!!

På kvällen hade vi köpt biljetter till ett trivia party. Det var väldigt kul, men svårt! Det fanns faktiskt ett pris för sista plats, vilket vi såg ut att kunna få ganska länge. Men de sista kategorierna var vi bättre på, vilket gav oss en femteplats!

På torsdagen hade vi inga klasser, men bestämde oss för att mötas kl 9 för att gå ner till stan för lite ärenden. Tyvärr blev vi lite sena då Hannah upptäckte en ovälkommen gäst i sovrummet. En stor hårig spindel!!!! Som tur var kom en man från Accommodation services och dödade den (med toapapper!!). På eftermiddagen var det plugg som gällde innan det var dags att göra oss i ordning för 80-tals prom!

Nu är vi påväg mot Melbourne för att tillbringa helgen där! Uppdatering om det kommer nästa vecka! :D

Ha det så bra!

Hanna & Hannah

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela